Артем Фаренюк: «Перехід до «Урагану» став не лише кроком вперед, але й кроком до збірної»

Гравець НФК «Ураган» та збірної України Артем Фаренюк розповів прес-службі Асоціації футзалу України про початок сезону у новому клубі та дебютний виклик до національної команди.

–​ Артеме, Ви доволі вдало розпочали цей чемпіонат в «Урагані», забивши 5 голів у п’яти турах. Розкажіть, як обжилися в Івано-Франківську після переїзду з Рівного?

Після завершення попереднього сезону мене запросили до «Урагану». Над цією пропозицією я довго не розмірковував та прийняв її фактично одразу. Перехід до «Урагану» став не лише кроком вперед, але й кроком до збірної. Мені вдалося додати у своїй грі після того як я перебрався до Івано-Франківська. Однак, загалом, багато забиваю не лише я, але й уся команда. Але старт у чемпіонаті міг би бути і кращим. Ми провели невдалий матч у Рівному, впустивши перемогу. Однозначно, є над чим працювати надалі.

–​ Розкажіть про знайомство зі збірною. Ви вже встигли провести декілька тренувань. Як пройшла адаптація?

– Познайомився зі збірною нещодавно. Прибув у неділю до розташування команди у Броварах. Встиг потренуватися з національною збірною як у Київській області, так і у Франції. Всіх хлопців знаю заочно. З кимось знайомий особисто. Проти когось доводилося неодноразово протистояти в Екстра-лізі. Тут дружній колектив. Мене прийняли дуже добре. Жодних проблем немає. Пристосовуюся до збірної та вимог тренерського штабу.

–​ Ваш дебют виклик випав на серії поєдинків зі збірною Франції. Що знаєте про цю команду?

– На зборах у Польщі я у складі «Урагана» грав з чемпіоном Франції – «Кремлін Бісетр». Якраз-таки цій команді ми поступилися з результатом 2:4, двічі ведучи у рахунку. Можливо, наприкінці поєдинку десь підсіли фізично. Клуб сповідує доволі технічний футзал, з індивідуально сильними та витривалими гравцями. Двоє його представників викликані до складу збірної Франції. Щодо національної команди цієї країни, то вона доволі здивувала у матчі з Іспанією, зігравши внічию. Гравці добре себе проявили. Як на мене, це збірна досить непоганого рівня.

–​ Вчора ввечері збірна України провела своє перше тренування. Як оціните спорткомплекс в якому проходитиме матч та покриття ігрового майданчика?

– Великий і доволі непоганий спорткомплекс. Мені він сподобався. Паркет доволі специфічний. У нас, напевно, таких немає. Однак, до цього можна звикнути. Наприкінці тренування вже було простіше. На рівні Екстра-ліги є зали до яких важче призвичаїтися, тому, проблеми у цьому не бачу.

–​ Як вважаєте, простіше дебютувати перед власними вболівальниками або ж навпаки – у гостях, коли не тисне відповідальність?

– Важко сказати. Як на мене, немає різниці. Треба виходити, показувати свою гру. Те, що ти вмієш і те, завдяки чому тебе викликали до збірної, а також виконувати вказівки тренера.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!